top

Professionellt

Jag är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut och diplomerad psykodramaledare.

Som psykolog är jag utbildad vid Uppsala Universitet och Stockholms Universitet.

Inom ramen för mitt yrke som psykolog har jag bl. a vidareutbildat mig inom barndiagnostik, testteori och utredning, neuropsykologi, nätverksterapi, bildterapi och psykodrama och relationell psykoterapi.

Min psykoterapeututbildning har jag fått genom SAPU, Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning. SAPU har ett integrerat synsätt och en relationell/kognitiv inriktning.

 

Min psykodramautbildning, som är femårig, har jag skaffat mig vid Stockholms Institut för Psykodrama, Sociometri och Gruppsykoterapi. Dessutom har jag deltagit i en tvåårig psykodramagrupp i Uppsala ledd av Ann Schutzenberger, samt under två år i en kollegial psykodramagrupp i Sundsvall. Den psykodrama utbildning som jag gått har en relationell, kognitiv inriktning förankrad i modern forskning.

Som psykolog och psykoterapeut har jag erfarenhet av att arbeta inom vuxenpsykiatri, barn och ungdoms psykiatri, på somatisk barnklinik , samt på behandlingshem för ungdomar. De senaste 14 åren har jag varit privatpraktiserande och bl.a arbetat som psykologkonsult inom företagshälsovården, Feelgood /Östermalmshälsan.

 

Innan jag utbildade mig till psykolog arbetade jag på daghem, fritidshem, behandlingshem, med förståndhandikappade vuxna, barn och ungdomar inom särgrundskolan, boende, elevhem och sommarkoloni. Dessutom har jag erfarenhet av att arbeta inom restaurang- och hotellbranschen.


Personligt

Jag är född och uppvuxen i en liten by i Västernorrland. Det har präglat mig till en jordnära person, som är rak i kommunikationen och som uppskattar det enkla och prestigelösa. Det tar sig också uttryck i att jag har ett stort behov av att ibland vara ensam med mig själv.

 

Jag uppskattar långa promenader i naturen, att ha tid för meditation och eftertanke, att läsa både skönlitteratur och fack litteratur. Men jag har även en estetisk, flärdfull och njutningsfull sida. Den tar sig uttryck i att jag älskar vackra saker, mode och design, god mat, dans, musik och resor. Jag har alltid sedan ungdomen i olika sammanhang ägnat mig åt skapande aktiviteter som drama, bild och dans - främst jazzdans, flamenco och afrikansk dans.